DIADENT зъбни импланти, избелване на зъби и фасети, INVISALIGN, невидими шини, невидими брекети, невидима ортодонтия

INVISALIGN

Какво е Invisalign?

Invisalign изправя зъбите ти чрез серия от почти незабележими, снемаеми алайнери, които са специално направени за твоите зъби. Когато ги сменяш последователно на две седмици те ще местят постепенно зъбите ти ден след ден, седмица след седмица до постигане на предварително планирания резултат.

Удобни , прозрачни и снемаеми- Invisalign променя усмивката ти без да нарушава начина ти на живот. Над 4 милиона души вече го използваха.

Предимства:

1. Удобни - няма метални части , които биха разранили венците или бузите ти за разлика от брекетите. Възможно е да се усеща лек дискомфорт в началото на всеки етап от лечението, когато поставиш новият алайнер.

2. Почти незабележими- на практика алайнерите са напълно прозрачни и трудно някой ще забележи, че изправяш зъбите си.

3. Ефективни-  подреждането на зъбите започва от самото начало.

4. Invisalign  са снемаеми, което позволява нормално хранене и поддържане на добра орална хигиена, както и сваляне за специални събития.

5. Персонализирани- твоят ортодонт ще вземе отпечатъци от зъбите ти и ще ги изпрати на Align Technology, те ще изработят персонализираните ти алайнери.

Цената на Invisalign зависи от спецификата на твоят случай- комплексността и необходимата продължителност на лечение. Това означава , че точната цена ще се определи след консултацията и изработването на лечебния план.

Лечебен процес:

1. Индивидулен лечебен план- преди да се изготви се снемат отчпечатъци от твоите зъби, правят се рентгенови снимки и фотоснимки на лицето и зъбите ти. С помощта на специален софтуер ClinCheck®, ще се разработи твоят персонализиран 3D лечебен план, който ти ще получиш и разгледаш под формата на видеосимулация на бъдещите премествания на зъбите. ClinCheck симулацията ще ти покаже серията от премествания, които са предвидени да се случат по време на лечението. Така можеш да видиш как ще изглеждат зъбите ти на финала преди дори да си започнал.

2. По време на лечението смяната на алайнерите се прави на интервали от две седмици, така зъбите ти ще се местят малко по малко до постигане на целта. През това време е необходимо да посещаваш ортодонта си на интервал от около 2 месеца , за да проследява дали всичко върви по план и да получаваш , следващите алайнери.

3. Както всяко ортодонтско лечение , лечението с Invisalign завършва с поставянето на ретенционни апарати, имащи за цел да подържат красотата на желаната подредена усмивка.

 Подходящо ли е лечение с  Invisalign за мен?

Системата Invisalign® е подходяща за лечение както на прости, така и на по-комплексни случаи. Какъвто и да е проблема, резултата е нова подредена усмивка , която ще искаш всеки да види.

Ето някои от проблемите, които могат да се решат с Invisalign®:

Струпани зъби

Разстояние между зъбите

Кръстосана захапка

Дълбока захапка

Отворена захапка