DIADENT зъбни импланти, избелване на зъби и фасети, INVISALIGN, невидими шини, невидими брекети, невидима ортодонтия

ПАРОДОНТОЛОГИЯ

Пародонтологията е задължителен етап от съвременното стоматологично лечение. Тя е тази част от денталната медицина, която е насочена към поддържане здравето и лечение на всички тъкани в устната кухина – венеца, костта, както и устната лигавица. Основната цел на пародонтологията е да поддържа пародонта в състояние на здраве чрез правилно лечение, навременна профилактика и редовни грижи за устната хигиена. При вече развило се заболяване – пародонтит или гингивит, пародонтологът е този, който чрез най-доброто и адекватно лечение ще възстанови здравето Ви и ще запази зъбите Ви.

Кои пациенти трябва да посещават пародонтолог?

Всеки пациент е необходимо да посети пародонтолог с оглед грижата за собственото му здраве. Ако нямате изявено заболяване ще Ви бъдат дадени препоръки за оралната Ви хигиена и за това колко често е необходимо да правите профилактика, за да избегнете развитие на заболяване в бъдеще. Ако бъде установено, че вече имате заболяване е необходимо да се започне лечение, за да бъде процеса овладян и излекуван възможно най-бързо.

Какво е гингивит?

Гингивитът е възпаление на венците. Първите симптоми, които обикновено пациентите забелязват са кървене при миене на зъбите, подути или зачервени венци, понякога болка във венците и лош дъх. Важно е да се знае, че гингивитът е най-началната фаза на пародонтално заболяване. Това състояние е напълно обратимо при адекватно лечение. Нелекуваният гингивит обикновено са задълбочава в Пародонтит.

Какво е пародонтит?

Пародонтитът, по-известен като „пародонтоза“ обикновено е резултат от нелекуван гингивит и е доста по-сериозна диагноза. При това заболяване процесът вече е достигнал дълбоките слоеве на пародонта и е засегнал костта, която поддържа зъбите. Пародонтита е лечимо заболяване и лечението му не бива да се отлага, защото това води до задълбочаване на състоянието и на нарушенията на тъканите. Нелекуваният пародонтит може да доведе до загуба на зъби!