DIADENT зъбни импланти, избелване на зъби и фасети, INVISALIGN, невидими шини, невидими брекети, невидима ортодонтия

ОРТОДОНТИЯ ЗА ВЪЗРАСТНИ

За ортодонтско лечение при възрастни се приемат случаите, в които са пробили всички постоянни зъби и е завършил растежа на челюстите. В тези случаи възможностите са по-ограничени и се въздейства основно на позицията на зъбите. Ортодонтското лечение при възрастни пациенти се осъществява с т.нар. фиксирани техники – чрез поставяне на брекети.
Много често ортодонтското лечение се използва като подготвителен етап преди протезиране – при липса на място, при неподходящ наклон на зъбите, за оптимизиране на захапката, за изтегляне на дълбоко фрактурирани зъби.
Ако работата Ви не позволява да поставите брекети или не Ви е приятно брекетите да се виждат може да пристъпите към лечение с „невидими брекети“ или т.нар. алайнери по системата Invisalign или Orthocaps.

 

Брекети

Какво представляват?

Брекетите са малки метални, керамични или сапфирени елементи с правоъгълен улей в средата, които се залепват върху зъбите. През този улей преминава метална дъга, която всъщност движи зъби. Дъгите са с различно сечение-по форма и дебелина и от различен материал. Първите дъги, с които започва лечението са от специална Никел-Титаниева сплав, която при огъване не се деформира, а  връща първоначалната си иделна форма. По този начин чрез “връзване” на дъгата към брекета, тя тегли всеки зъб към себе си.

 

Какво трябва да знаеш ?

 

 Повечето пациенти започват да усещат болка или дискомфорт след 4 час, като най-силно е усещането първите 24 час и постепенно намалява. Рядко се налага взимане на обезболяващо след поставянето на брекети. Дискомфорта е по-голям при предните зъби отколкото при задните и по-изразен в долната челюст.

Нужно е около седмица за да се свикне с новата система.

Храненето в първите дни е бавно и внимателно. Избягва се отхапване на ябълки, твърди и лепкави храни.

Най-важната отговорност е да се мият зъбите след всяко хранене, за да се избегне възпаляване на венците и образуване на кариеси от непочистена храна.

 

 4 неща, които могат да ускорят лечението:

1. Спазвайте часовете си, всяка пропусната визита може да удължи лечението.

2. Пазете апаратите си. Счупване или отлепване може да спре или забави лечението. Ако практикувате динамични спортове , носете предпазна шина.

3. Спазвайте инструкциите за носене на ластици, зъбите няма да се преместят сами.

4. Подържай зъбите си чисти. Чистите зъби и здравите венци създават условия за по-бързо и здравословно преместване.

 

в Sofia Smile Center Diadent може да запишете час за поставяне на брекети, изпратете своето запитване сега или се обадете на телефон: 029 71 71 90 / GSM: 0878 717 890