DIADENT зъбни импланти, избелване на зъби и фасети, INVISALIGN, невидими шини, невидими брекети, невидима ортодонтия

ЕСТЕТИЧНА ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

 

 Естетична дентална медицина - съвременно решение в стоматологията

Основната задача на козметичната стоматология е да възстанови и хармонизира усмивката по артистични стандарти. Усмивката е по-убедителна от думите – с усмивка поздравявате и отвръщате на поздрава, усмивката е израз на приятелство и добронамереност. Тя може да подобри вашето и на околните настроение. Хубавата усмивка ви носи увереност, самочувствие и настроение. Сдържаната усмивка или прикритата с ръка уста ще заличи този откровен начин за общуване с околните.
Има няколко начина за промяна на усмивката: по-радикално – чрез керамични фасети и корони или избелване на зъбите, и по-леки корекции – емайлопластика, корекции с фотополимер, бели пломби.

Керамични фасети- Veneers
Това е нова фасадна обвивка на зъба от порцелан. Фасетите се използват в случаите, когато естествените зъби са с променен цвят, неправилна форма или позиция. Чрез тях се постига желаната белота и блясък на зъбите. Ако имате разстояние между зъбите, фасетите са начинът това да се промени. Когато се налага да сe използват порцеланови фасети повърхностния слой на зъбите се отнема под упойка, след това се взима отпечатък и се поставят временни фасети. В лабораторията по конкретно избрания цвят и форма се изработват порцелановите фасети. В следващото посещение временните фасети се махат, порцелановите се поставят и се циментират. Използва се специален светлинно-полимеризиращ адхезивен цимент – той осигурява здравата връзка между зъба и фасетата.

Керамични корони
Използват се за възстановяване на увредени зъби. В повечето случаи за предни зъби могат да се използват порцеланови корони, които за разлика от традиционните металокерамични корони изглеждат естествено, като трудно се различават от истинските зъби. Тъмната ивица в близост до венеца, която най-често “разобличава” металокерамичните корони не съществува при порцелановите-това ги прави да изглеждат максимално близо до естественото. Освен това керамиката има свойството да пропуска светлината, както зъбите-това ги прави да изглеждат естествени.

Избелване на зъбите
Здравите зъби, които са пожълтяли с течение на годините и са оцветени от различни багрила – кафе, цигари и т.н. се повлияват най-добре от избелващите системи. В зъболекарският кабинет се приготвя специална шина, в която през нощта се поставя избелващият гел – резултата е налице след 2-3 седмици. Ако след време пожълтяването се появи отново-процедурата по избелване може да се повтори пак след 1-2 години. Ако за вас резултатът от избелващите системи не е задоволителен и искате още по-бляскава усмивка може да се възползвате от предимствата на порцелановите фасети.

Бондинг. Корекции с фотополимер. В някои случаи не е необходимо да се прибягва до порцелановите фасети и корони. В случаите, когато има малки дефекти и естествения цвят е задоволителен за Вас, дефектите може да се коригират с фотополимер-материал наподобяващ естествената зъбна структура – нанася се върху зъба, моделира се в желаната форма и се полимеризира чрез синя светлина, след което се полира. Това може да стане в рамките на едно посещение.