DIADENT зъбни импланти, избелване на зъби и фасети, INVISALIGN, невидими шини, невидими брекети, невидима ортодонтия

ИМПЛАНТОЛОГИЯ

Ако Ви липсват един или повече зъби, полученият дефект често се възстановява с мост, което налага изпиляване на съседните здрави зъби. Поставянето на имплант дава възможност да се възстанови липсващия зъб без засягане на съседните зъби.
При загуба на дъвкателните зъби имплантите са единствената алтернатива за направата на мост.
Съвременно средство за лечение, което позволява възстановяване на липсващ зъб/и.
Имплантът замества корена на зъба. Той се поставя на мястото на липсващия зъб/и.
Използваните днес зъбни импланти се изработват от биологично поносим материал – титан.
При липса на всички зъби имплантите позволяват по-добро задържане и стабилност на цялата протеза или възстановяване с мостове.

Как се поставя имплант?


Към имплантирането се пристъпва само след предварителни изследвания, включващи рентгеново или триизмерно образно изследване и планиране с цел точното позициониране на импланта.
Поставянето на импланти е рутинна процедура, която се извършва под локална анестезия от хирург.
След период от два до шест месеца, необходим за интегриране на импланта в костта, се пристъпва към поставяне на короната или моста.

Необходими ли са допълнителни процедури?
В някои случаи възпалителните процеси довели до загубата на зъба са довели и до сериозна загуба на околната кост. В тези случаи се налага добавяне на изкуствена кост, чрез която се постига необходимият обем кост за задържането на импланта. Тази процедура се нарича аугментация и се използват различни биологично поносими и сертифицирани продукти. Когато липсата на кост е в областта на горните дъвкателни зъби се налага да се направи т.нар. синус-лифт. Това е процедура чрез която се добавя кост под мембраната в долната част на синуса и се постига желаният обем за поставяне на имплант. В тези случаи периодът на остеоинтеграция е поне шест месеца.

С какви импланти работим?

Основната система с която работим е на израелската фирма MIS, която е лидер в тази област и има разработени технологии в няколко продуктови линии, чрез които се гарантира сигурност по време на имплантиране, както и перфектно свързване между импланта и короната.

Нашият екип бе избран за основен клиничен консултант за работа с имплантите MIS.

Един от най-иновативните импланти на световния пазар е MIS V3, който има уникална форма, позволяваща работа в тесни пространства, а така също осигурява прекрасна естетика на последващите възстановявания с короните. Благодарение на иновативната си форма V3 се доближава до естествените зъби-за разлика от всички досегашни импланти, които са с кръгло сечение V3 е кръгъл в основата и триъгълен със заоблени страни в горната си част. Това дава възможност в тези зони да се образува много стабилна нова кост и така също да се получи възстановяване максимално наподобяващо естествен зъб.