DIADENT зъбни импланти, избелване на зъби и фасети, INVISALIGN, невидими шини, невидими брекети, невидима ортодонтия

ОРТОДОНТИЯ ЗА ДЕЦА


Най-хубавото нещо на света е искрената детска усмивка. Всеки родител иска неговото дете да бъде с красиви бели и подредени зъби. С методите на ортодонтията това е възможно. Когато лечението се започне навреме и се използва периода на растеж на челюстите, резултатите са бързи и стабилни и не се налага лечение в късна възраст, когато това е възможно единствено с фиксирани ортодонтски системи – брекети. Времето за консултация с ортодонт е след като са започнали да се сменят предните временни зъби и са поникнали постоянните резци. За да свикнат по-лесно с апаратчетата ние даваме възможност на нашите малки пациенти да изберат сами цвета на апаратчето и картинките на любимите си герои, които да бъдат поставени. Не се колебайте да се консултирате с нашият ортодонт-понякога зъбите изглеждат добре подредени, но проблемите в захапката остават скрити за вас, а това е нещо което би довело до проблеми в бъдеще.

За ортодонтско лечение при възрастни се приемат случаите, в които са пробили всички постоянни зъби и е завършил растежа на челюстите. В тези случаи възможностите са по-ограничени и се въздейства основно на позицията на зъбите. Ортодонтското лечение при възрастни пациенти се осъществява с т.нар. фиксирани техники – чрез поставяне на брекети.
Много често ортодонтското лечение се използва като подготвителен етап преди протезиране – при липса на място, при неподходящ наклон на зъбите, за оптимизиране на захапката, за изтегляне на дълбоко фрактурирани зъби.
Ако работата Ви не позволява да поставите брекети или не Ви е приятно брекетите да се виждат може да пристъпите към лечение с „невидими брекети“ или т.нар. алайнери по системата Orthocaps.

 

Какво е Invisalign?

Invisalign изправя зъбите ти чрез серия от почти незабележими, снемаеми алайнери, които са специално направени за твоите зъби. Когато ги сменяш последователно на две седмици те ще местят постепенно зъбите ти ден след ден, седмица след седмица до постигане на предварително планирания резултат.

Удобни , прозрачни и снемаеми- Invisalign променя усмивката ти без да нарушава начина ти на живот. Над 4 милиона души вече го използваха.

 

Предимства:

1. Удобни - няма метални части , които биха разранили венците или бузите ти за разлика от брекетите. Възможно е да се усеща лек дискомфорт в началото на всеки етап от лечението, когато поставиш новият алайнер.

2. Почти незабележими- на практика алайнерите са напълно прозрачни и трудно някой ще забележи, че изправяш зъбите си.

3. Ефективни-  подреждането на зъбите започва от самото начало.

4. Invisalign  са снемаеми, което позволява нормално хранене и поддържане на добра орална хигиена, както и сваляне за специални събития.

5. Персонализирани- твоят ортодонт ще вземе отпечатъци от зъбите ти и ще ги изпрати на Align Technology, те ще изработят персонализираните ти алайнери.

 

Цената на Invisalign зависи от спецификата на твоят случай- комплексността и необходимата продължителност на лечение. Това означава , че точната цена ще се определи след консултацията и изработването на лечебния план.

 

Лечебен процес:

1 Индивидулен лечебен план- преди да се изготви се снемат отчпечатъци от твоите зъби, правят се рентгенови снимки и фотоснимки на лицето и зъбите ти. С помощта на специален софтуеър ClinCheck®, ще се разработи твоят персонализиран 3D лечебен план, който ти ще получиш и разгледаш под формата на видеосимулация на бъдешите премествания на зъбите ти. ClinCheck симулацията ще ти покаже серията от премествания,които са предвидени да се случат по време на лечението. Така можеш да видиш как ще изглеждат зъбите ти на финала преди дори да си започнал.

2. По време на лечението смяната на алайнерите се прави на интервали от две седмици, така зъбите ти ще се местят малко по малко до постигане на целта. През това време е необходимо да посещаваш ортодонта си на интервал от около 2 месеца , за да проследява дали всичко върви по план и да получаваш , следващите алайнери

3. Както всяко ортодонтско лечение , лечението с Invisalain завършва с поставянето на ретенционни апарати, имащи за цел да подържат красотата на желаната подредена усмивка.

 Подходящо ли е лечение с  Invisalain за мен?

Системата Invisalign® е подходяща за лечение както на прости, така и на по-комплексни случаи. Какъвто и да е проблема, резултата е нова подредена усмивка , която ще искаш всеки да види.

Ето някои от проблемите, които могат да се решат с Invisalign®:

 

Струпани зъби

Разстояние между зъбите

Кръстосана захапка

Дълбока захапка

Отворена захапка

Брекети

Какво представляват?

Брекетите са малки метални, керамични или сапфирени елементи с правоъгълен улей в средата, които се залепват върху твоите зъби. През този улей преминава метална дъга, която всъщност движи твоите зъби. Дъгите са с различно сечение-по форма и дебелина и от различен материал. Първите дъги, с които започва лечението ти за от специална Никел-Титаниева сплав , която при огъване не се деформира, а  връща първоначалната си иделна форма. По този начин чрез “връзване” на дъгата към брекета, тя тегли всеки зъб към себе си, защото винаги се връща в изходната си форма.

(Картинка от интернет)

 

Какво трябва да знаеш ?

 

 Повечето пациенти започват да усещат болка или дискомфорт след 4 час, като най-силно е усещането на 24 час и постепенно намалява. Рядко се налага взимане на обезболяващо след поставянето на брекети. Дискомфорта е по-голям при предните зъби отколкото прио задните и по-изразен в долната челюст.

Нужно е около седмица за да свикнеш с новата система.

Храненето в първите дни е бавно и внимателно. Избягва се отхапване на ябълки, твърди и лепкави храни.

Най-важната ти отговорност е да миеш зъбите си след всяко хранене , за да избегнеш възпаляване на венците и образуване на кариеси от непочистена храна.

 

 4 неща , които могат да узкорят лечението:

1. Спазвай часовете си, всяка пропусната визита може да удължи лечението.

2. Пази апаратите си. Счупване или отлепване може да спре или забави лечението. Ако практикуваш динамични спортове , носи предпазна шина.

3. Спазвайте инструкциите за носене на ластици, зъбите няма да се преместят сами.

4. Подържай зъбите си чисти. Чистите зъби и здравите венци създават условия за по-бързо и здравословно преместване.